Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 8, 2014

Ομιλία για την αξία της πρόληψης στην υγεία της γυναίκας

Εικόνα
Ομιλία με θέμα «Η αξία της πρόληψης στην υγεία της γυναίκας» θα πραγματοποιήσει ο ιατρός-γυναικολόγος, Ιωάννης Κατσούλης, την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, στις 18.30, στο ξενοδοχείο «Σάμος».

Έκθεση του Νίκου Κυπραίου στην Αθήνα

Εικόνα
Ζωγράφος της διασποράς με διεθνή πορεία στο χώρο της τέχνης, ο Νίκος Κυπραίος μάς ξεναγεί στη μακρά διαδρομή του μέσα από την έκθεση «Το φως απέναντι», η οποία θα φιλοξενηθεί στην Γκαλερί Art Πρίσμα στον Πειραιά. Πίνακες κυρίως μεγάλων διαστάσεων με σαφείς αναφορές στη γενέθλια γη του, τη Σάμο, θυμίζουν ότι ο Νίκος Κυπραίος κινείται με νοσταλγία και ελευθερία μέσα στην τέχνη, παίζει αδιάκοπα με το φως και το χρώμα. Γιατί όπως σημειώνει ο ίδιος: «Βασίζομαι στο ανάγλυφο της γης, στην επιδερμίδα της. Σαν βγεις να περπατήσεις στη Σάμο, στο φως του Ιουνίου, τις ώχρες τις πιάνεις με το χέρι».

Ορκίζεται σήμερα η Χριστιάνα Καλογήρου

Εικόνα
Στις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης θα ορκιστεί η Χριστιάνα Καλογήρου και αμέσως θα πέσει στα βαθιά, μια και έχει να αντιμετωπίσει πολλά και καυτά ζητήματα. Η ίδια μιλώντας χθες το μεσημέρι στο «Ε», υπογράμμισε πως στόχος της είναι να κάνει πράξη την αποκέντρωση στη λειτουργία της Περιφέρειας.Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης που θα είναι αρμόδιος για θέματα τουρισμού, θα έχει έδρα τη Σάμο και θα ασκεί την αρμοδιότητά του σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης που θα είναι αρμόδιος για την αγροτική παραγωγή και θα έχει έδρα τη Λήμνο, ασκώντας επίσης τα καθήκοντά του για όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Δύο προβολές από το ΜΙΚ και την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου

Εικόνα
Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του δήμου Σάμου και του Πνευματικού Ιδρύματος «Νικόλαος Δημητρίου» σας προσκαλούν την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις προβολές που θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Σάμου στο Βαθύ.