Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 20, 2013

Στις 2 τα ξημερώματα η αναχώρηση του European Express

Εικόνα
Στις 2 τα  ξημερώματα θα αναχωρήσει τελικά το « European Express », μετά την οριστική αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, όπως ανακοίνωσε εκ νέου η Nel Lines . Το δρομολόγιο διαμορφώνεται ως εξής: Πειραιάς (02:00) - Σύρος (07:10/ 07:40) - Εύδηλος (11:20/11:50) – Αγ. Κήρυκος (12:50/13:20) - Φούρνοι (14:00/14:20) - Καρλόβασι (15:30/16:10) - Βαθύ (17:10).

Το πρόγραμμα των θείων Λειτουργιών το Δωδεκαήμερο

Εικόνα
To πρόγραμμα των Θείων Λειτουργιών που θα τελεστούν στο νησί μας κατά την περίοδο του Δωδεκαημέρου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου, κοινοποίησε η Μητρόπολη Σάμου. Οι λειτουργίες θα έχουν ως εξής:

Τροχαίο με τραυματισμό

Εικόνα
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης επί της παραλιακής οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σάμου.

Υπεγράφη το Leader Αλιείας Σάμου

Εικόνα
Υπεγράφη τ ο 11 ο Τοπικ ό Πρ όγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης Αλιευτικών Περιοχών ( LEADER Αλιείας), που υλοποιεί ται στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία 2007-2013», από τον υ πουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και εκπροσώπους τ ης Αναπτυξιακής Εταιρείας Σάμου  (Κ.Α.Ε.Κ Ν.Σάμου Α.Ε).  

Παζάρι για όλα τα φτωχά παιδιά

Εικόνα
Στα φτωχά παιδιά όλου του κόσμου είναι αφιερωμένο το φετινό «Παζάρι Ειρήνης», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, έχουν ετοιμάσει μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει αφήγηση του διηγήματος από τη συγγραφέα  Έλσα Χίου, «Τα Χριστούγεννα της Αριάδνης», με θέμα τα Χριστούγεννα παιδιών μεταναστών, ενώ στη συνέχεια τα ίδια τα παιδιά με τις παρεμβάσεις, τις γνώμες και τις προτάσεις τους και τη βοήθεια της Έλσας Χίου θα «γράψουν» το δικό τους διήγημα .

Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Εικόνα
Για ακόμα μια χρονιά οι άνθρωποι του σαμιακού ποδοσφαίρου θα πραγματοποιήσουν τον ετήσιο φιλανθρωπικό τους αγώνα. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, στις 14.30, στο γήπεδο της χώρας.

Βλάβη εν πλω στο “European Express”. Τροποποιείται το σημερινό δρομολόγιο

Εικόνα
Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς Αθήνα με το πλοίο « European Express », καθώς λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στην αριστερή κύρια μηχανή, το πλοίο κινούνταν με διαίτερα χαμηλές ταχύτητες. Η Nel Lines, με ανακοίνωσή της, αναφέρει πως η ζημιά αποκαταστάθηκε και πως το πλοίο θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ αντί για τις 5 το απόγευμα για Σύρο (άφιξη 03:10, αναχώρηση 03:40) - Εύδηλο (άφιξη 07:20 αναχώρηση 07:50) – Αγιο Κήρυκο (άφιξη 08:50, αναχώρηση 09:20) - Φούρνοι (άφιξη 10:00, αναχώρηση 10:20) - Καρλόβασι (άφιξη 11:30, αναχώρηση 12:10) - Βαθύ (Άφιξη 13:10). Να σημειωθεί πως το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης από το λιμάνι του Βαθιoύ και αναμένεται να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 11 το πρωί, δηλαδή μετά από 19 ώρες ταξίδι!

Ολοκληρώθηκε η 1η Οικονομική Διατροφή: Υπεραγορά Ελληνικών Τροφίμων 2013

Εικόνα
Με δύο συμμετoχές από τη Σάμο ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην "1 η Οικονομική Διατροφή: Υπεραγορά Ελληνικών Τροφίμων 2013", που διοργανώθηκε από την εταιρεία "General Expo" τις περασμένες ημέρες στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ελληνικού (πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο Αθήνας).

Οι εκδηλώσεις της ημέρας

Εικόνα