Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 30, 2013

Ταλαιπωρία εν πλω για εκατοντάδες επιβάτες

Εικόνα
Καταγγελίες για «αξέχαστο» ταξίδι, έκαναν στο enet, εκατοντάδες Ικαριώτες, ανάμεσά τους εκπρόσωποι φορέων, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο για την υγεία στην Αθήνα, την Παρασκευή και ακολούθως επέστρεφαν με το πλοίο «Θεόφιλος». 

Η Ελλάδα του μνημονίου με αριθμούς

Εικόνα
Σοκαριστικά στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ. Πτώση 32% στις δαπάνες των νοικοκυριών το 2008-2012. Αυξήθηκε η ανισότητα. Στροφή στα απαραίτητα. Μείωση 22% στη χρήση κεντρικής θέρμανσης το 2012, αύξηση 46,4% στα καυσόξυλα. Ενα εκατομμύριο Ελληνες σε οικογένειες που δεν εργάζεται κανείς.

44 αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Ικαρία

Εικόνα
Σαράντα τέσσερις αλλοδαποί, που είχαν έρθει στην πατρίδα μας παράνομα, συνελήφθησαν χτες στην Ικαρία.    Και οι 44 εντοπίστηκαν στην περιοχή Πινακι, στον Μαγγανίτη Ικαρίας και συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές του νησιού, καθώς δεν είχαν τα νόμιμα έγγραφα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κηρύκου.

Μικρές ανεμογεννήτριες και βιομάζα. Αιτήσεις από Ιανουάριο

Εικόνα
Προσφορές σύνδεσης για μικρές ανεμογεννήτριες και έργα βιομάζας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι έως τις 15 Ιανουαρίου 2014 προς τον αρμόδιο για τη χορήγησή τους ΔΕΔΔΗΕ. Όπως μεταδίδει το euro2day , όσον αφορά στις μικρές ανεμογεννήτριες στα μεγαλύτερα νησιά και συμπλέγματα νησιών (Κρήτη, Θήρα, Κως, Μύκονος, Σύρος, Πάρος, Σάμος Χίος, Ρόδος, Λέσβος) ανώτατο όριο ανά αίτηση είναι τα 50 κιλοβάτ, ενώ μικρότερη είναι η ισχύς για τα υπόλοιπα. 

Από 8 έως 11 Δεκεμβρίου το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ

Εικόνα
Από τις 8 Δεκεμβρίου και για τέσσερις ημέρες στο Δημοτικό κέντρο Μυτιλήνης αλλά και στη Χίο, τη Λήμνο, τη Σάμο, τη Σύρο, τη Ρόδο, την Ικαρία, τον Αη Στράτη και τους Φούρνους, θα προβάλλονται ιστορικές ταινίες, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου!

Μες’ τα μαύρα μεσάνυχτα. Σήμερα από τη ΘΟΣ

Εικόνα
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ