Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 11, 2013

Η κηπουρική επεκτείνει τη ζωή

Εικόνα
Τη διάρκεια ζωής επεκτείνουν η κηπουρική και τα μαστορέματα στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «British Journal of Sports Medicine» .

Μαζί μας και φέτος η παραμυθούπολη

Εικόνα
T ις εκπλήξεις που επιφυλάσσει για όλους αρχίζει και ξετυλίγει η παραμυθούπολη της πόλης μας, που για δεύτερη χρονιά και για ένα μήνα θα ανοίξει τις πύλες της στις 5 Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της «τα παραμυθοπουλοκαλικατζαρακια θα αρχίσουν σιγά σιγά να σας αποκαλύπτουν μια προς μια τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν για εσάς :).

101 χρόνια από την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα

Εικόνα
Από το βιβλίο «Θεμιστοκλής Σοφούλης. Πρωθυπουργός της Ελλάδος», του Κώστα Πτίνη.   «Το πρωί της Κυριακής ένας φαιδρός και ωραίος ήλιος χρύσωνε τα πρασινοστόλιστα βουνά της Σάμου μας. Ο καιρός ήταν εξαίσιος. Γαλήνη τερπνή επικρατούσε. Ούτε ένα σύννεφο δεν σκίαζε τον ουρανό. Η θερμοκρασία ήταν μέτρια και ένας γλυκύτατος ζέφυρος έστελνε θωπευτικά φιλιά προς κάθε ύπαρξη. Νόμιζε κανείς πως και η άψυχος φύση πανηγύριζε την εθνική χαρά.

Σεμινάριο σκανδαλόπετρας

Εικόνα
Σεμινάριο σκανταλόπετρας, με ομιλητή τον Ιατρό Νικόλαο Τρικοίλη, ιατρό καταδυτικής υπερβαρικής ιατρικής, διοργανώνει ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Σάμου και ο δήμος Σάμου. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου, στην πόλη της Σάμου. 

Αντιδράσεις για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Εικόνα
Να σταλεί μήνυμα προς την κεντρική εξουσία και να μετατραπεί ο εορτασμός της επετείου της ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα σε καθολική διαμαρτυρία για τις απαράδεκτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νομού προτάθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης που προκάλεσε η βουλευτής του νομού Αγνή Καλογερή την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Εξώσεις εξπρές σε ενοικιαστές σπιτιών

Εικόνα
Θέμα πλήρους απελευθέρωσης και των μισθώσεων κατοικίας θέτει πλέον η τρόικα.Ο δανειστές ζητούν από το υπουργείο Ανάπτυξης να μπορούν με μια απλή απόφαση του ιδιοκτήτη κατοικίας να πραγματοποιούνται εξώσεις εντός λίγων μόλις ημερών, χωρίς να ισχύει η προειδοποίηση των 30 ημερών για την αποπληρωμή των χρεών αλλά και το δικαστικό μεσοδιάστημα των τριών μηνών που χρειάζεται μετά τον προσδιορισμό δικασίμου ώστε να ολοκληρωθεί η έξωση.