Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 23, 2013

Ψήφισμα στη Δωδεκάνησο για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

Εικόνα
Οι παρεμβάσεις τις οποίες μελετά το υπουργείο Οικονομικών για τον νέο προϋπολογισμό του 2014, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ κατά 30%, που ισχύει στα νησιά, η επάνοδος του ΦΠΑ στην εστίαση από 1ης Ιανουαρίου 2014 και η λήψη μέτρων για την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, απασχόλησαν τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Σημαντική διάκριση για το δημοτικό σχολείο Κοντακείκων

Εικόνα
Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε το Δημοτικό Σχολείο Κοντακεΐκων Σάμου, το οποίο επιλέχθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Σ. Λάτση μαζί με 11 ακόμη Δημοτικά Σχολεία από όλη τη νησιωτική Ελλάδα, μεταξύ 215 προτάσεων που κατατέθηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος «Μαθαίνουμε Παρέα».

Μικρές ζημιές από ανεμοστρόβιλο

Εικόνα
Φωτογραφία από Samostimes.gr Μικρές ζημιές, κυρίως στην παραλιακή λεωφόρο της πόλεως της Σάμου, προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι το οποίο κράτησε μόλις δύο λεπτά αλλά ήταν αρκετό για να ξηλώσει ακόμη και κεραμίδια. Στις 8 η ώρα το πρωί, ένας ανεμοστρόβιλος «σήκωσε» καθίσματα των παραλιακών καταστημάτων αρκετά μέτρα μακριά, ενώ μόνιμες κατασκευές και κεραμίδια ξηλώθηκαν χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθούν ζημιές σε άλλα κτίσματα.