Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 25, 2013

Οκταπλασιάστηκαν μέσα στην κρίση οι φόροι στα ακίνητα- Δώρον άδωρον οι φορολογικές αμφισβητήσεις των ιδιοκτητών

Εικόνα
Κι ενώ οι φόροι στην ακίνητη περιουσία υπερ- οκταπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό του 2014, οι ιδιοκτήτες ακινήτων  έχουν ελάχιστες δυνατότητες δικαστικής προστασίας στην περίπτωση που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου

Εικόνα
Έως την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ θα υποβάλλονται εγγράφως στην αρμόδια Ν.Φ.Ε οι δηλώσεις υποψηφιότητας για το αξίωμα του προέδρου της ΝΟΔΕ. Η εκλογή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. στο Βαθύ, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Κατέθεσαν αναφορά της ΕΟΣΣ

Εικόνα
Αναφορά της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, με την οποία καταγγέλουν την προσπάθεια που επιχειρείται να καταργηθεί ο Νόμος 6085/1934 περί αναγκαστικού συνεταιρισμού, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραίτης και Σπύρος Χαλβατζής.

Σήμα για νέα επιδείνωση του καιρού

Εικόνα
Επιδείνωση του καιρού προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ώρες και αύριο Τρίτη με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να συνεχίζονται κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκανησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς από το Φάρο

Εικόνα
Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: "Όταν η απώλεια και το πένθος αγγίζουν το σχολείο: Τρόποι διαχείρισης στη σχολική κοινότητα", διοργανώνει σε Βαθύ και Καρλόβασι ο «Φάρος». 

Με κυνήγι θησαυρού ξεκινά η Παραμυθούπολη

Εικόνα
Ραντεβού στις 14 Δεκεμβρίου δίνει η Παραμυθούπολη της πόλης, που θα καλωσορίσει την «Ομάδα 94» από την Πάτρα, η οποία υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.Δώδεκα επαγγελματίες στο παιχνίδι, στο γέλιο και στο κυνήγι θησαυρών έρχονται στο νησί μας μόνο για εκείνη την ημέρα για να μας χαρίσουν μια αξέχαστη μέρα γέλιου, ανεμελιάς και παιχνιδιού.

Πλημμύρισε η παραλιακή

Εικόνα
Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην παραλιακή ζώνη της πόλης, καθώς μετά την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες προστέθηκε και το πλημμυρικό φαινόμενο, με συνέπεια το οδόστρωμα να έχει πλημμυρίσει.

Στην προβλήτα του λιμανιού προσέκρουσε το «Μυτιλήνη»

Εικόνα
Στη νοτιοδυτική προβλήτα του λιμανιού του Αγίου Κηρύκου προσέκρουσε χτες το βράδυ το «Μυτιλήνη», λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθεί ελαφρά εκδορά μήκους 15 εκατοστών περίπου στο εξωτερικό αριστερό πρυμναίο ζωνάρι πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Πριμ έως 20.000 ευρώ σε νέους αγρότες για επιστροφή στην ύπαιθρο - Διαβάστε τα κριτήρια!

Εικόνα
Πριμ έως 20.000 ευρώ για 6.000 νέους έως 40 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα σε όλη την Ελλάδα φέρνει νέο πρόγραμμα ενίσχυσης που αναμένεται να «τρέξει» εντός του Δεκεμβρίου. Το συνολικό διαθέσιμο ποσό ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Εικόνα
Νέα ταλαιπωρία περιμένει από τη Δευτέρα τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά την απόφαση των γιατρών του Οργανισμού για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο από πλευράς των γιατρών να συνεχίσουν επ΄ αόριστον τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους. Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου. "Myschool.Ο μεγάλος αδελφός στα σχολεία"

Εικόνα
Με έκπληξη οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων, παρέλαβαν έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας, στο οποίο τους καλεί  έως και τις 20 Δεκεμβρίου να συμπληρώνουν ταυτόχρονα το νέο πληροφοριακό σύστημα mySchool και syrvey σε καθημερινή βάση. Όπως αναφέρει ανακοίνωση τoυ Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, η έκπληξη μεγάλωσε όταν διάβασαν τις οδηγίες και είδαν τις φόρμες που πρέπει να συμπληρώσουν, που απαιτούν καλή γνώση της πληροφορικής και πολλές επιπλέον ώρες εργασίας.

Τι πρέπει να κάνετε για να γυρίσετε το χρόνο 10 χρόνια πίσω

Εικόνα
Το ελιξίριο της νεότητας βρήκαν επιστήμονες του King's College του Λονδίνου. Οπως υποστηρίζουν ερευνητές σε έκθεσή τους το μυστικό της αιώνιας ομορφιάς δεν βρίσκεται ούτε στα βότανα, ούτε στη διατροφή, ούτε στις ιατρικές επεμβάσεις. Βρίσκεται σε κάτι διαφορετικό, στη γυμναστική.