Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 6, 2014

Δημοσίευμα για τη Σάμο από μεγάλης επισκεψιμότητας ιστοσελίδα της Πολωνίας

Εικόνα
Εκτενές δημοσίευμα για το νησί μας και τις ομορφιές του συμπεριλαμβάνεται στο onlet . pl , ένα από τα μεγαλύτερα portals της Πολωνίας, που σύμφωνα με το alexa βρίσκεται στην 203η παγκόσμια κατάταξη.

Ερώτηση Αγνής Καλογερή για την κατάσταση στην τεχνολογική Εκπαίδευση

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «δι άλυση επαγγελματικής εκπαίδευσης», κατέθεσε η βουλευτής Σάμου, κα Αγνή Καλογερή, στο οποίο επισημαίνει την κατάσταση της Τεχνικής Εκπαίδευσης στο νησί μας. Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Αύξηση της λαθρομετανάστευσης στη Σάμο δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ

Εικόνα
Μειωμένες σε σχέση με το παρελθόν είναι οι συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στα χερσαία σύνορα της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. καθώς το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2013 στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα συνελήφθησαν «μόλις» 955 αλλοδαποί κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα, όταν το 2012 ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει τις 30.000. Αύξηση, αντίστοιχα, των μεταναστευτικών ροών παρατηρείται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου στη Σάμο , αντίστοιχα, ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών ανήλθε το 2013 σε 2.914 αντί 884 το 2012, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Χίου και Δωδεκανήσου.

Έλλειμμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Εικόνα
Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική» Μία «μαύρη τρύπα» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του Βορείου Αιγαίου, που υπομονεύει κάθε προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης και ενίσχυσης του τουρισμού, αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβούλιου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ). Δεκάδες εκπρόσωποι τοπικών φορέων (δήμων και επιμελητηρίων) από τα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Ικαρία και Σάμο που παραβρέθηκαν στο ΣΑΣ έθεσαν με κάθε λεπτομέρεια τα συγκοινωνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια τονίζοντας ότι «δεν πάει άλλο».