Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 16, 2013

Βίντεο της UNHCR για τη μετανάστευση στην Ελλάδα

Εικόνα

Έκθεση της pro ASyl με αναφορές στη Σάμο

Εικόνα
Έκθεση-κόλαφος της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ProAsyl , που βασίζεται σε συνεντεύξεις δεκάδων μεταναστών που έφτασαν στην ελληνική επικράτεια, καταγγέλλει απάνθρωπες και παράνομες πρακτικές επαναπροώθησης μεταναστών στο Αιγαίο και στον Έβρο, με περιστατικά που «κατά περιπτώσεις μπορεί να ισοδυναμούν ακόμη και με βασανιστήρια».

Πειραιάς - Σάμος. «Κατάδυση» 45,50% μέσα σε 5 χρόνια…

Εικόνα
Σε νέο ακτοπλοϊκό χάρτη με συρρίκνωση του δικτύου θαλάσσιων συγκοινωνιών και κατάργηση της απευθείας σύνδεσης νησιών του Αιγαίου με τον Πειραιά οδηγούν τα άδεια δημόσια ταμεία, ενώ για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και τις επιπτώσεις που θα έχουν στην καθημερινότητα του 1,6 εκατ. κατοίκων τους προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM:

Εβδομήντα χρόνια από το βομβαρδισμό της Σάμου

Εικόνα
Εβδομήντα χρόνια κλείνουν στις 17 Νοεμβρίου από το βομβαρδισμό του Βαθιού και του Πυθαγορείου από τους Γερμανούς. Η επίθεση των γερμανικών στούκας Ju-88 ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου στις 1 το μεσημέρι και σταμάτησε 3 ώρες αργότερα.  Όπως γράφει ο Βαγγέλης Δημητριάδης στο βιβλίο (Το Τηγάνι της Σάμου, 1940-1955), «Η πόλις είχε χωθεί ,μέσα εις σύννεφα κονιορτού... Ήτο ένας εκ των αγριωτέρων και σκληροτέρων βομβαρδισμών του πολέμου...

Τελικά είναι αυτή η φωτογραφία από το βομβαρδισμό της 17ης Νοεμβρίου;

Εικόνα
Στη συνείδηση πολλών πως η φωτογραφία με τις βόμβες που πέφτουν μάσα στο κόλπο του Βαθέος είναι από το πρωινό της 17 ης Νοεμβρίου, όταν η γερμανική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε το Βαθύ, έχουμε σχηματίσει πολλοί, αλλά είναι όμως έτσι; Και όμως η φωτογραφία αυτή δεν έχει καμία σχέση με το βομβαρδισμό, αλλά με ένα άλλο περιστατικό του Β’ παγκοσμίου πολέμου, που συνέβη στις 14 Σεπτεμβρίου 1944.

Ξεκινά η ανάρτηση κτηματολογίου στη Σάμο

Εικόνα
Ξεκινά η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε τέσσερις μεγάλους δήμους της Αττικής και τη Σάμο . Πρόκειται για τους δήμους Πειραιά, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και τη δημοτική κοινότητα Σάμου της δημοτικής ενότητας Βαθέως Σάμου .