Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 5, 2014

Ανεύρεση πτώματος μικρού παιδιού στο Ποτοκάκι

Εικόνα
Το πτώμα ενός μικρού αγοριού, που φορούσε παντελόνι τζιν χρώματος μαύρο, μπουφάν μπεζ με κουκούλα, μπλούζα μαύρη και μαύρες κάλτσες, εντοπίστηκε από κάτοικο της Σάμου, το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή «Ποτοκάκι» Πυθαγορείου Σάμου.

Συστήνουν Ερασιτεχνική Συμφωνική Ορχήστρα

Εικόνα
Στη σύσταση Ερασιτεχνικής Συμφωνικής Ορχήστρας από μουσικούς κάθε ηλικίας, προχωρά η φιλαρμονική Βαθύλλος σε συνεργασία με την καθηγήτρια βιολιού και Μουσικής, κα Ελένη Περρή.

Αντισεισμική πρόληψη: Τι είναι αυτό;

Εικόνα
Αναδημοσίευση από newsbomb.gr Πριν από μερικούς μήνες οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Seismic Hazard Harmonization in Europe επανέφεραν με νέα στοιχεία φυσικά κάτι που σίγουρα οι έλληνες επιστήμονες γνώριζαν και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, πάνω κάτω το ξέρουμε εμπειρικά. Τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να περιμένουμε ισχυρούς σεισμούς στη χώρα μας. Στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας της Νότιας Ευρώπης φιγουράρει φυσικά η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρουμανία και σίγουρα η Τουρκία. Ειδικά για την Ελλάδα, οι ξένοι επιστήμονες εκτιμούν πως οι «δύσκολες» περιοχές είναι τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη, η Ρόδος, η Σάμος , η Πάτρα, η Ηπειρος και φυσικά ο Κορινθιακός κόλπος.

Περισυλλογή 17 παράνομων αλλοδαπών

Εικόνα
Φουσκωτή βάρκα με 17 αλλοδαπούς εντοπίστηκε χτες στη θαλάσσια περιοχή του Κοκκαρίου. Όλοι τους περισυλλέχθηκαν από το πλήρωμα πλωτού περιπολικού και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος, όπου συνελήφθησαν από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής.

Εταιρεία παραγωγής πλευρώτους απέκτησε η Σάμος

Εικόνα
Εξαιρετικό σε γεύση αλλά και σε τιμή είναι τα μανιτάρια της FunghiNeri , μιας νέας εταιρίας που εδρεύει στο Βαθύ της Σάμου, που παράγει το γνωστό σε όλους μας μανιτάρι πλευρώτους, το οποίο διατίθεται εδώ και εβδομάδες σε Supermarket του νησιού μας.

Προσπάθειες για την επαναλειτουργία του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας στη Σάμο

Εικόνα
Την επαναλειτουργεία του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας στο νησί μας, επιδιώκουν καθηγητές από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου, επισημαίνοντας πως η λειτουργία του θα μπορούσε να προσφέρει τόσο στους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς του τόπου μας.

Ερώτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις υπηρεσίες Υγείας στην Ικαρία

Εικόνα
Ερώτηση με θέμα την αποψίλωση των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ικαρία κατέθεσε προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ., κα Κατερίνα Μάρκου.Η βουλευτής αναφέρεται σε προηγούμενη ερώτηση που είχε κατατεθεί σχετικά με τα κενά γιατρών στις υγειονομικές μονάδες των Φούρνων και της Θύμαινας καθώς και στην πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ να αναστείλει τη λειτουργία των υποκαταστημάτων του Οργανισμού και να τα αντικαταστήσει με τα "Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης".

Δεν ξεχνούν τη θυσία του ΕΚΑΒ

Εικόνα
Εκεί που ο αγώνας για δημόσιο σύστημα υγείας έχει και τους νεκρούς του, όπως το πλήρωμα του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ που λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών έχασε τις ζωές του στα νερά του Αιγαίου, τιμούν τη μνήμη τους με τον τρόπο που τους ταιριάζει.

Τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατέθεσαν 1.882 σαμιώτες

Εικόνα
Συνολικά 1.882 οχήματα τέθηκαν σε ακινησία στη Σάμο κατά το διάστημα από 1η Νοεμβρίου 2013 έως και 13 Ιανουαρίου 2014. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν  στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τον ανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο και όπως διευκρινίζεται, στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, στο συγκεκριμένο αρχείο δεν περιλαμβάνονται οι ακινησίες που είχαν καταχωρηθεί από τις Δ.Ο.Υ. έως την προαναφερόμενη ημερομηνία, δηλαδή έως 1.11.2013.