Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 4, 2014

Με ψηφιακό σήμα στις 19 Δεκεμβρίου Σάμος και Ικαρία

Εικόνα
Προς δημοσίευση βρίσκεται η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία ολοκληρώνεται η μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έως τις 19 Δεκεμβρίου με ταχύτητα, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα με πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, ολοκληρώνεται το πλέγμα των θεσμικών μέτρων, και τεχνολογικών παρεμβάσεων, που απαιτούνται για την μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.

Πριμ για επενδύσεις σε Σάμο και Ικαρία

Εικόνα
Ψαράδες και κάτοικοι σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους ενισχύονται με 3,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να επενδύσουν σε τομείς που έχουν να κάνουν είτε με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων είτε με την επισκευή αλιευτικών σκαφών. Οι επιδοτήσεις μέσω του τοπικού προγράμματος Leader φτάνουν στο 65% της επένδυσης και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 στο Κέντρο Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του νομού Σάμου.

Μόνο Τετάρτες η πληρωμή λ/σμων της ΔΕΗ

Εικόνα
Μονόδρομος θα είναι πλέον για τους κατοίκους της πόλεως Σάμου (Βαθύ) η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ καθώς θα μπορούν να τους εξοφλούν στα γραφεία της εταιρείας, μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Τη διατροφή της Ικαρίας «υμνεί» η Huffington post

Εικόνα
Τα πανέμορφα τοπία της Ικαρίας και η μεσογειακή διατροφή εντυπωσίασαν τον συντάκτη της Huffington Post, ο οποίος κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ζωή του νησιού και το παραδοσιακό διαιτολόγιο που εξασφαλίζει στους κατοίκους τους μεγάλο όριο ζωής. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Νταιάν Κοχίλα επισκέφθηκε την Ικαρία, το νησί του πατέρα της και εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο ζωής και διατροφής.