Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 28, 2013

Έπαιρνε σύνταξη χηρείας αν και είχε ξαναπαντρευτεί

Εικόνα
Στα «δίχτυα» της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε ένας άνδρας από το Πυθαγόρειο, που έπαιρνε παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ, ενώ είχε τελέσει και δεύτερο γάμο. Πρόκειται για έναν 86χρονο άνδρα, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, τρία χρόνια μετά το το θάνατο της γυναίκας του, το 2000, έκανε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επι δέκα 10 χρόνια έως τώρα, αποκομίζοντας συνολικό ποσό άνω των  80.000 ευρώ.

Κυριακάτικη εκδρομή από τον πεζοπορικό Σύλλογο

Εικόνα
Εκδρομή από το χωριό Πλάτανος στην Υδρούσσα μέσω μονοπατιού, με στάση στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή Πεταλούδα,  πραγματοποιεί την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου. Στο τέρμα της διαδρομής στην Υδρούσσα θα υπάρξει και ελεύθερος χρόνος για καφέ ή φαγητό.

Ανοιχτό το παντοπωλείο της Αγάπης για τις ημέρες των Χριστουγέννων

Εικόνα
Στο πλευρό των συνανθρώπων μας θα βρεθεί και φέτος το Παντοπωλείο της αγάπης, που θα διανέμει προϊόντα στους συμπολίτες μας που χρήζουν βοηθείας. Εν όψει, λοιπόν, των εορτών των Χριστουγέννων το παντοπωλείο θα είναι ανοιχτό στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Ανοιχτή συζήτηση για το σαμιώτικο πεύκο και την παραδοσιακή υλοτομία στη Σάμο

Εικόνα

Τρία εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων

Εικόνα
Τρία εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων προσφέρει η Βιβλιοθήκη Σάμου, που επιδιώκει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο χρήσιμη στα σχολεία, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές. Τα προγράμματα που παρέχονται είναι τα εξής:

Τους αριστεύσαντες των σχολείων βραβεύει Μητρόπολη Σάμου

Εικόνα
Τους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες των Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού μας, θα βραβεύσει η Μητρόπολη Σάμου, σε δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Βαθύ και Καρλόβασι. Για τους μαθητές της Ανατολικής Σάμου, η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, ενώ για τους μαθητές της Δυτικής Σάμου η τελετή βράβευσης θα γίνει την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της δημοτικής ενότητας Καρλοβάσου.

Γεύμα αγάπης

Εικόνα

Το νέο βίντεο του Συλλόγου Αυτοδυτών για τη θαλάσσια ζωή της Σάμου

Εικόνα