Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 3, 2013

Τροποποιούνται τα δρομολόγια του European Express

Εικόνα
Δεμένο στο λιμάνι της Σάμου παραμένει το πλοίο « European Express », λόγω του απαγορευτικού απόπλου, που ισχύει από σήμερα το μεσημέρι.

Ημερίδα του Επιμελητήριου

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα: «Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών στους τομείς τουρισμού, εμπορίου και μεταποίησης» διοργανώνει την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Σάμος» το Επιμελητήριο Σάμου.

«Έδεσαν» τα πλοία

Εικόνα
Προβλήματα σημειώνονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν στα ανατολικά, τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.  Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Επιστολή Αγνής Καλογερή για την αστυνόμευση των Φούρνων

Εικόνα
Επιστολή προς τον υ πουργό Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η βουλευτής Σάμου,   διαβιβάζοντας διαμαρτυρία – αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού μας, για τη στελέχωση των Αστυνομικών τμημάτων Ευδήλου και Φούρνων, όπου εκεί καλείται ένας αστυνομικός να καλύψει τις ανάγκες αστυνόμευσης σε τρείς οικισμούς, που βρίσκονται σε δυο διαφορετικά νησιά!

Σεμινάριο κατασκευής χριστουγεννιάτικης κάρτας

Εικόνα
Δωρεάν σεμινάριο κατασκευής χριστουγεννιάτικης κάρτας για μεγάλους διοργανώνει το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το βιβλιοπωλείο «Κosmos», της κας Μαίρης Καλατζή. Με τη χρήση σφραγίδων, χρωματιστών μελανιών, κοπτικών και νέων πρωτότυπων υλικών οι συμμετέχοντας θα μάθουν να δημιουργούν τις δικές τους προσωπικές εορταστικές κάρτες.

Δραματική αύξηση της ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο

Εικόνα
Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στατιστικά στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αφού σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τον Αύγουστο, το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή ανήλθε σε 23,1%, αυξημένο κατά 5% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012, όπου το ποσοστό ήταν 18,1%. Αύξηση, όμως, 1% σημειώθηκε και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Ιούλιο, όπου το ποσοστό ανεργίας για το Αιγαίο ήταν 22,1%.

Την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας τιμά σήμερα το πανσαμιακό σωματείο ΑμεΑ "Νίκος Μένεγας"

Εικόνα
Την Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας θα τιμήσει σήμερα το πανσαμιακό σωματείο ΑμεΑ και Φίλων «Νίκος Μένεγας Ο Ίκαρος». Στο λιμάνι Καρλοβάσου, στο κτίριο Προβατάρη στις 6 το απόγευμα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Προσβασιμότητα στη Σάμο», με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Πώς είναι να ζεις στο σκοτάδι. Η μαρτυρία της 23χρονης Μαριαλένας

Εικόνα
Μαριαλένα Θεοφανίδου, 23 χρόνων. Έχασε την όραση της όταν ήταν ακόμα στο μαιευτήριο. Έμαθε να ζει έτσι, χωρίς όραση. Τα πράγματα που δε μπορεί να τα δει, τα αγγίζει, τα αισθάνεται. Η όραση της είναι η αφή της και οι άνθρωποι που ζουν μαζί της. Αύριο 3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, κυβερνήσεις, οργανισμοί και κοινωνίες έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Στην 11η Έκθεση Οίνου "Χάρτης των Γεύσεων" η ΕΟΣΣ

Εικόνα
Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ) θα συμμετάσχει με τα κρασιά της στην 11η Έκθεση Οίνου «Χάρτης των Γεύσεων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 7 - 8 Δεκεμβρίου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Αποθήκη Γ του λιμανιού της πόλης και διοργανώνεται από τη Wine Plus, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.