Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 24, 2013

Απόφαση προσφοράς

Εικόνα
Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο Σπηλαιολογικός Σύλλογος «Ευπαλίνος», που προχώρησε  σε μία κίνηση προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Με απόφαση του Δ.Σ του, ο Σύλλογος αποφάσισε τα έσοδα από την εκδρομή στους Σπαθαραίους να διατεθούν για την αγορά τροφίμων για το παντοπωλείο της αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου.

«Μουσικός Αυτοσχεδιασμός – μια βιωματική προσέγγιση για όλους»

Εικόνα
Σεμινάριο  με θέμα: «Μουσικός Αυτοσχεδιασμός – μια βιωματική προσέγγιση για όλους» διοργανώνει την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, το Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου. Το σεμινάριο  καταπιάνεται με τις απελευθερωτικές δυνάμεις της επί τόπου δημιουργίας, καθώς έχει σκοπό να εκμαιεύσει την «εσωτερική» μας μουσική και να την καταστήσει φορέα επικοινωνίας και αυτοέκφρασης με απώτερο σκοπό την αυθόρμητη δημιουργία ενός συλλογικού μουσικού έργου.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τη σκανδαλόπετρα

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες το σεμινάριο Σκανταλόπετρας που οργάνωσε ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου και ο δήμος Σάμου. Το Σεμινάριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, κου Αλέξανδρου Μαλαγάρη, ο οποίος αναφέρθηκε στην υψηλή αξία της ενημέρωσης των δυτών, από ιατρούς ειδικευμένους στο χώρο των καταδύσεων.

Γιατί πρέπει να προσέχουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Εικόνα
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι εκδηλώσεις της φύσης, που δεν έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα. Ο καθηγητής και ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το news.gr, αναφέρει ότι οι καιρικές εκδηλώσεις των δύο τελευταίων ημερών στην Ελλάδα προκλήθηκαν από χαμηλό βαρομετρικό, που σημειώθηκε στην ελληνική επικράτεια και έδωσε τις βροχές και καταιγίδες που είδαμε.

Το Δεκέμβριο το 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου

Εικόνα
Την πραγματοποίηση του «1ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου (AegeanDocs)», ανακοίνωσαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Γιαννάκη και του αντιπρύτανη Νίκου Σουλακέλλη.

Έως και ένα μήνα πριν μας προειδοποιεί η καρδιά πριν την ανακοπή

Εικόνα
Έως και ένα μήνα πριν μας προειδοποιεί η καρδιά μας, πριν την εκδήλωση καρδιακού επεισοδίου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της American Heart Association.

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Εικόνα
Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για την Κυριακή σφοδρές καταιγίδες στη χώρα, ενώ στα ορεινά αναμένονται και παροδικές χιονοπτώσεις. Πιο αναλυτικά:

Διαδικτυακό δημοψήφισμα για τις συγκοινωνίες στη Σάμο

Εικόνα
Την πολιτική και τακτική των τελευταίων κυβερνήσεων που δεν εφαρμόζουν τη Νησιωτικότητα, καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Σάμου με Δημοψήφισμα που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 3 ημέρες στο διαδίκτυο και ήδη έχουν συμμετάσχει με την υπογραφή τους, 1000 περίπου πολίτες.