Ορκίζεται σήμερα η Χριστιάνα Καλογήρου

Στις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης θα ορκιστεί η Χριστιάνα Καλογήρου και αμέσως θα πέσει στα βαθιά, μια και έχει να αντιμετωπίσει πολλά και καυτά ζητήματα.

Η ίδια μιλώντας χθες το μεσημέρι στο «Ε», υπογράμμισε πως στόχος της είναι να κάνει πράξη την αποκέντρωση στη λειτουργία της Περιφέρειας.Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης που θα είναι αρμόδιος για θέματα τουρισμού, θα έχει έδρα τη Σάμο και θα ασκεί την αρμοδιότητά του σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης που θα είναι αρμόδιος για την αγροτική παραγωγή και θα έχει έδρα τη Λήμνο, ασκώντας επίσης τα καθήκοντά του για όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου.


Στην ουσία πρόκειται για υλοποίηση του σχεδιασμού που είχε ανακοινώσει προεκλογικά η κ. Καλογήρου.

Μετά την ορκωμοσία της, η κ. Καλογήρου θα έχει τις πρώτες συναντήσεις με τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, αρχικά για τα ζητήματα της άμεσης καθημερινότητας, όπως είναι η μεταφορά μαθητών. Όμως άμεση προτεραιότητα έχει και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, διότι χωρίς προϋπολογισμό, η Περιφέρεια δε θα μπορεί να λειτουργήσει.

Η αλλαγή της περιφερειακής αρχής, η δικαστική περιπέτειά της για περίπου ένα μήνα και στη συνέχεια η εσωτερική διαμάχη στην παράταξη, είναι οι αιτίες που οδήγησαν στη μη ψήφιση του προϋπολογισμού έως σήμερα, η οποία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε πως δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που διαλύθηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας επειδή τα μέλη της πλειοψηφίας δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν με τις κατανομές των πόρων.
Πέραν όλων των άλλων, η κ. Καλογήρου θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές έριδες που αναπτύχθηκαν μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας όσο εκείνη περίμενε την εκδίκαση του αιτήματος αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αυτό είναι κάτι απαραίτητο να γίνει, προκειμένου η πλειοψηφία να λειτουργήσει αποτελεσματικά αλλά και για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κριτική από την πλευρά της μειοψηφίας, η οποία θα εκμεταλλευθεί κάθε στραβοπάτημα.

Πηγή: Emprosnet.gr



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 2 τα ξημερώματα η αναχώρηση του European Express

Έκθεση του Νίκου Κυπραίου στην Αθήνα

Κυνήγι θησαυρού στο Καρλόβασι