Ενισχύονται οι νησιωτικές περιοχές -πύλες εισόδου λαθρομεταναστών- λόγω Εμπόλα

Στις νόμιμες και μη, πύλες εισόδου της χώρας καθώς και στα Επείγοντα των νοσοκομείων επικεντρώνονται οι επιχειρησιακοί άξονες του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος ιού Έμπολα. Όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας θα ενισχυθούν με υλικό εξοπλισμό αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό, κυρίως επαγγελματίες υγείας, τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το λιμάνι του Πειραιά  αλλά και νησιωτικές περιοχές που αποτελούν πύλες εισόδου λαθρομεταναστών.
 Επιπλέον αποφασίστηκε πως θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα και σε βάθος για τον ιό, τον τρόπο μετάδοσής του και τα συμπτώματα των ασθενών, όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με μετανάστες. 

Ανάμεσα στα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι και η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους επιβάτες των αεροσκαφών των πτήσεων που συνδέουν τις πληγέντες χώρες με τα ελληνικά αεροδρόμια μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

Όπως αναφέρει η εφ. «Πρώτο Θέμα», μεγάλη έμφαση θα δοθεί σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα που κατήρτισαν τα υπουργεία Υγείας, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας και στους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ που θα κληθούν να χειριστούν πιθανό κρούσμα Έμπολα. Νοσηλευτές, γιατροί και λοιποί εργαζόμενοι θα κληθούν να «φρεσκάρουν» τις γνώσεις τους επάνω στα ατομικά μέτρα προστασίας και υγιεινής ώστε να μηδενιστούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού Έμπολα μέσω του συστήματος υγείας όπως συνέβη στην Ισπανία. , από τη γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας, θα ενταθούν άμεσα οι έλεγχοι σε πλοία και αεροσκάφη που προέρχονται ή πέρασαν από τις χώρες της Αφρικής όπου ενδημεί ο αιμορραγικός πυρετός – Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα, Νιγηρία.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 2 τα ξημερώματα η αναχώρηση του European Express

Έκθεση του Νίκου Κυπραίου στην Αθήνα

Στις 14 Οκτωβρίου παρουσιάζεται το “Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα”