Την απελευθέρωση της κατάδυσης γιόρτασαν οι αυτοδύτες της Σάμου

Την απελευθέρωση της κατάδυσης γιόρτασε ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, που πραγματοποίησε την Κυριακή επετειακή βουτιά στο Βάρσαμο.

Οι αυτοδύτες απόλαυσαν τη μαγεία του βυθού της περιοχής, που πρόκειται για ένα μοναδικό υποβρύχιο τοπίο γεμάτο ζωή, ψάρια, ανεμώνες και μικρά ανθισμένα κοράλλια. Μετά τη βουτιά ακολούθησε το καθιερωμένο φαγοπότι με γεμιστή πλάτη και κόκορα στους Δρακαίους.



Ο Νόμος 3409/2005

Με την ψήφιση του Νόμου 3409/2005 μετά από δεκαετίες αποκλεισμού άνοιξαν οι θάλασσες για καταδύσεις αναψυχής στην Ελλάδα. Από το καλοκαίρι του 2007 οι αυτοδύτες μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα απρόσκοπτα στη Σάμο, ενώ έχουν αρχίσει και τα πρώτα βήματα προς την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού. 

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου, θεωρεί αυτή την ελευθερία προνόμιο, το οποίο διαφυλάσσει με την πλήρη συμμόρφωση των μελών του με τις διατάξεις του Νόμου 3409, με την καλλιέργεια και την προώθηση της ασφαλούς κατάδυσης και με συνεχείς περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 2 τα ξημερώματα η αναχώρηση του European Express

Έκθεση του Νίκου Κυπραίου στην Αθήνα

Κυνήγι θησαυρού στο Καρλόβασι