ΔΗΜ.ΑΡ Σάμου: «Ευρύτερες συμπαρατάξεις με αυτοδιοικητικά προγράμματα και πρόσωπα με αξιοσύνη»

Την αντίθεσή της στην πόλωση των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά Σάμου, επισημαίνοντας πως επιδίωξή της είναι η συγκρότηση συμπαρατάξεων με βάση προγραμματικών συμφωνιών. Η ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ Σάμου έχει ως εξής:


«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου της ΔΗΜ.ΑΡ. διαφωνεί κατηγορηματικά με την επιχειρούμενη πόλωση στο πεδίο των Περιφερειακών Εκλογών και τη μετατροπή τους σε δημοψήφισμα για την κεντρική πολιτική σκηνή που ακυρώνει το αυτοδιοικητικό τους περιεχόμενο.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. επιδιώκει τη συγκρότηση συμπαρατάξεων στη βάση προγραμματικών συμφωνιών που:

1.Θα αποτυπώνουν την προοδευτική δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση

2.Θα στηρίζουν το αίτημα για ολοκλήρωση της μεταφοράς αρμοδιοτήτων και πόρων στην Αιρετή Περιφέρεια.

3. Θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για μια άλλου τύπου ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

4. Θα υλοποιήσουν πολιτικές για την αρμονική σύνδεση της οικονομικής δραστηριότητας με την προστασία του περιβάλλοντος την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οι ίδιες αρχές και για τις Δημοτικές εκλογές όπου επιδιώκουμε ευρύτερες συμπαρατάξεις με αυτοδιοικητικά προγράμματα και πρόσωπα με αξιοσύνη, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των νησιών μας. Οι τελικές αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν μετά από νέα συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου της ΔΗΜ.ΑΡ.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 2 τα ξημερώματα η αναχώρηση του European Express

Έκθεση του Νίκου Κυπραίου στην Αθήνα

Κυνήγι θησαυρού στο Καρλόβασι