Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Πρόταση για εξυπηρέτηση της γραμμής από την Blue Star Ferries

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, μεταξύ των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Ναυτιλίας και φορέων από το νομό μας, για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τον Πειραιά.


Η βουλευτής Σάμου, κα Αγνή Καλογερή, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Σάμος 102» και στη δημοσιογράφο, Μαργαρίτα Ικαρίου, είπε πως η πρόταση του υπουργείου ήταν να έρθει σε επαφή με την Blue Star Ferries, στην οποία θα προτείνει το δρομολόγιο του «Νήσος Ιθάκη» προς Κυκλάδες ( 3 φορές την εβδομάδα) να επεκταθεί μέχρι και την Ικαρία, ενώ η ίδια πρόταση θα γίνει και για άλλο πλοίο της εταιρείας που προσεγγίζει τη Χίο και τη Μυτιλήνη προκειμένου να συνεχίζει το δρομολόγιο μέχρι και το Καρλόβασι.

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η πρόταση γίνει αποδεκτή, η προσέγγιση πλοίων της Blue Star Ferries στα λιμάνια του νομού μας, θα διεξάγεται μέχρι και την επιστροφή του "European Express", που σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου. Ωστόσο, οι φορείς τη Σάμου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τόνισαν πως πρόθεσή τους είναι η απομάκρυνση της NEL Lines από το το νομό, καθώς έχει απαξιώσει τα νησιά μας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 2 τα ξημερώματα η αναχώρηση του European Express

Έκθεση του Νίκου Κυπραίου στην Αθήνα

Κυνήγι θησαυρού στο Καρλόβασι