Εκπαιδευτικό σεμινάριο "Send my friend to school"

Εκπαιδευτικό Βιωματικό Σεμινάριο με τίτλο: «Send My Friend to School - Learning about the right to education and how to continue to change within a democracy – Το δικαίωμα του φίλου μου να πάει σχολείο» θα υλοποιηθεί από την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου , κ. Πέλλα- Πέλλη Παππά, σε συνεργασία με την  ActionAid Hellas.
 
Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. Σάμου, κ. Παππά Πέλλα, επιλέχθηκε ως μία εκ των 5 Εθελοντών Συντονιστών Εκπαιδευτικών της εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Send My Friend To School 2013.

Επιστρέφοντας από το ταξίδι οι 5 εκπαιδευτικοί, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της ActionAid Ελλάς, μελέτησαν και σχεδίασαν εκπαιδευτικά εργαλεία Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας στοιχεία της έρευνας που εκπόνησαν κατά το ταξίδι τους στην Κένυα.

Το σεμινάριο  απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς  δασκάλους/ες – καθηγητές/τριες ειδικοτήτων που υπηρετούν σε Δημοτικά Σχολεία της νήσου Σάμου και θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, ώρες  18:00-21:15, στο Βαθύ της Σάμου σε αίθουσα Δημοτικού σχολείου της πόλης.

Η θεματολογία  του σεμιναρίου αναφέρεται  παρακάτω:

Από ΑctionAid Hellas (2 Στελέχη για τη Σάμο)
Το ακαδημαϊκό 15 θα αξιοποιηθεί, ώστε να μοιράσουμε μια σύντομη φόρμα που θα αξιολογεί η προηγούμενη σχετική εμπειρία που έχουν οι συμμετέχοντες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (5 λεπτά)
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ (45 λεπτά)

Ανθρώπινο bingo (προσαρμοσμένο το φύλλο εργασίας Έψαξα κι έμαθα) – συμπεράσματα – σύνδεση με το υλικό
 Από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ( κ. Παππά Πέλλα)

ΠΟΤ-ΠΟΥΡΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ- Dvd
 (2 ώρες)                                                                                             

To έργο συντονίζεται από την ActionAid Αγγλίας και σε αυτό συμμετέχουν από Ευρώπη οι: ActionAid Ελλάς, Save the Children (Ρουμανία) και Entreculturas (Ισπανία), ενώ τον αναπτυσσόμενο κόσμο εκπροσωπεί η ActionAid Νιγηρίας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στόχος του έργου είναι να συμβάλει στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων στην Εκπαίδευση, ώστε να επιτευχθεί ο Δεύτερος Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας (MDG2), σχετικά με την εδραίωση της καθολικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την εξασφάλιση του δικαιώματος της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά του κόσμου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 2 τα ξημερώματα η αναχώρηση του European Express

Έκθεση του Νίκου Κυπραίου στην Αθήνα

Κυνήγι θησαυρού στο Καρλόβασι