Τι ειπώθηκε στην ενημερωτική ημερίδα για το Κτηματολόγιο. Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι


Ενημερωτική ημερίδα για το κτηματολόγιο πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Σάμο, στην οποία δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την επόμενη φάση, καθώς έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους κτηματολογικούς πίνακες και τα διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.



Οι δικαιούχοι θα πρέπει να ελέγξουν τα στοιχεία και σε περίπτωση διαφωνίας να προβούν σε διορθώσεις / ενστάσεις οι οποίες, στη συνέχεια θα εξεταστούν από επιτροπή. Η αίτηση διόρθωσης μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου δήλωσης, ο κωδικός προσώπου και ο κωδικός ιδιοκτησίας, που αναγράφονται πάνω στο αποδεικτικό υποβολής της δήλωσης.Μετά την ολοκλήρωση της ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης & ενστάσεων, ακολουθεί η αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες και τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται. Στη συνέχεια ξεκινά η λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του υποθηκοφυλακείου.
 

Η προθεσμία είναι μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2014 για τους κατοίκους εσωτερικού και μέχρι τις 13 Μαρτίου 2014 για τους κατοίκους εξωτερικού, ενώ όσοι δεν έχουν λάβει το φάκελο θα πρέπει να  απευθυνθούν στο γραφείο Κτηματογράφησης (κτίριο πρώην δημοτικής αγοράς, Τηλ. 24486).
 
Όσον αφορά την ηλεκτρονική ανάρτηση κτηματογράφησης, κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία της ανάρτησης που τον αφορούν και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr, (στο portal e-Κτηματολόγιο Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες).


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 2 τα ξημερώματα η αναχώρηση του European Express

Έκθεση του Νίκου Κυπραίου στην Αθήνα

Κυνήγι θησαυρού στο Καρλόβασι