Συνάντηση για την αεροπορική συγκοινωνία του νομού. Διαβεβαιώσεις για χαμηλούς ναύλους

Συνάντηση για  θέματα τουρισμού είχαν ο δήμαρχος Σάμου, κος Στέλιος Θάνος και ο αντιδήμαρχος, κος Νίκος Τριανταφύλλου, με το Διευθυντή πωλήσεων της Aegean-Olympic, κ. Στέφανο Σαδόπουλο και το συνεργάτη του, κο Σπύρο Κουτελά.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κος Θάνος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Σάμου για τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων, ιδιαίτερα κατά τις εορταστικές περιόδους και την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ με αφορμή την πρόσφατη ενοποίηση των δύο εταιρειών, ζήτησε την εφαρμογή μίας ορθολογικής τιμολογιακής πολιτικής, προκειμένου να μην καθίσταται απαγορευτική η χρήση του αεροπλάνου.

Ο κ. Σαδόπουλος, απάντησε ότι από τον πρώτο μήνα  εξαγοράς της Olympic Air έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή τα οφέλη που προκύπτουν, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους επιβάτες πτήσεων εσωτερικού και ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας είναι η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και παράλληλα, μέσω των οικονομιών κλίμακας, να προσφέρει ακόμη πιο χαμηλούς ναύλους , δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους των νησιών μας να επιλέγουν τα εναέρια μέσα κυκλοφορίας.

Μάλιστα ο κος Σαδόπουλος  τόνισε πως η εταιρεία κατήργησε τους 3 υψηλότερους ναύλους premium economy, ενώ παράλληλα ακολουθεί  νέα τιμολογιακή πολιτική, που εφαρμόζεται μέσω της διάθεσης μεγάλου αριθμού οικονομικών εισιτηρίων προς και από τους νησιωτικούς προορισμούς, επισημαίνοντας πως ο ναύλος από και προς τη Σάμο, κατά το Νοέμβριο, σημείωσε πτώση της τάξεως του -21%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τέλος, ο κ. Σαδόπουλος πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι μετά την ενοποίηση θα υπάρξει μεγαλύτερο όφελος για τον καταναλωτή όπως επίσης και λογικά όρια τιμών, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρχει και ένας πιο έγκαιρος προγραμματισμός του ταξιδιού από τη μεριά των καταναλωτών.

Από πλευράς του δήμου προτάθηκε να αναληφθούν κοινές ενέργειες της εταιρείας με το δήμο και τοπικούς φορείς της Σάμου, με στόχο την προβολή και ανάδειξη της Σάμου ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό σε αγορές του εξωτερικού. Η απάντηση της εταιρείας ήταν θετική και συμφωνήθηκε να σχεδιαστεί από κοινού ένα πλαίσιο ενεργειών και δράσης προς αυτήν την κατεύθυνση.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 2 τα ξημερώματα η αναχώρηση του European Express

Έκθεση του Νίκου Κυπραίου στην Αθήνα

Κυνήγι θησαυρού στο Καρλόβασι